BlockchainAltcoinNasılNedir

Polygon (MATIC Coin) Ethereum Killer Mı?

5
(1)

Polygon ( MATIC Coin)

Polygon (MATIC Coin) Ethereum killer mı? Bu soru son zamanların en viral sorusu diyebiliriz. Peki doğruluk payı var mı?

2017 yılında geliştirilen Matic Network 2019 yılında bir güncelleme yaşayarak Polygon adını almıştır. Bu güncelleme ile kripto para piyasasında etkin bir hale gelen proje gelişimine günümüzde de devam ediyor. Blockchain geliştiricileri ve iş danışmanı tarafından kurulan proje farklı yüksek hacimli borsalarda yer almasıyla da güven veriyor.

Kullanıcılarına hız, gaz ücretinin kaldırılması başta olmak üzere pek çok konuda avantaj sağlıyor. Ölçeklenebilir yapısıyla kalabalık yatırımcı kitlesine hitap ediyor. Diğer bir değişle bu proje Ethereum Blockchain’in sunduğu ürün ve hizmetleri bir üst seviyeye taşımayı misyon edinmiştir. Dolayısıyla bu ağın eksiklerini tamamlayan proje kendisini diğer ağ geliştirici projelerle de kıyaslamayı ihmal etmiyor.

Polygon (MATIC Coin) Nedir?

Polygon (Matic Coin) Nedir

Polygon (MATIC Coin) projesi eski adıyla Matic Network bir gelişim projesi. Ethereum ağının zorluk çektiği ve sıkıntı yaşadığı konuları tespit etmek ve geliştirmek amacıyla geliştirilmiştir. Ödenen yüksek gaz ücretleri, yetersiz platform alt yapıları ve zayıf işlem hacmi gibi sorunları çözüme ulaştırmak amacıyla üretilmiştir.

Bazı kullanıcılar Polygon projesini Ethereum Killer ismiyle tanıyor. Ayrıca bu iki ağ birbirine rakip olarak da pek çok yorum alıyor. Ancak esasen böyle bir durum söz konusu değildir. Polygon Ethereum ağında mevcut eksiklikleri tamamlamayı kendisine misyon edinmiş bir token projesidir. Dolayısıyla bu proje Ethereum Blockchain ile uyum içerisinde çalışıyor. Yani sanıldığının ve söylendiğinin aksine Ethereum Killer projesi değil.

Polygon “Geliştiriciler için geliştiriciler tarafından kuruldu.” sloganı ile aslında bir nevi kendisini tanıtıyor. Yani proje geliştirilmesi için oldukça elverişlidir.  Üretim alanı olarak kullanıcılara hazır bir platform sunuyor. Güvenlik önlemleri sayesinde kullanıcılarına işlem sırasında avantajlı bir konum sunuyor.

MATIC Coin platformu diğer Blockchain ağlarına ise meydan okuması ile öne çıkıyor. Polkadot, Custom Network ve Cosmos gibi ağların yetersiz kaldığı düşüncesi ile geliştirmeleri yapılıyor. Bu ekosistemler Ethereum’a bağlı olarak çalışırken Polygon buna bir çözüm getiriyor. Böylelikle Ethereum’un iyi yanlarını alarak geliştiriyor. Ancak eksik gördüğü yanları değiştirmek ve geliştirmek üzerine de değişimler yapılıyor.

Polygon’un Çözüm Önerileri Nelerdir?

Polygon’un sunduğu çözüm önerileri şu şekilde;

  • Hazırlanmış olan blockchain ağlarının tek bir tuşla dağıtmak
  • Özel ayların geliştirilmesi için gelişime açık modül seti
  • Ethereum ve diğer blockchain ağları ile iletişim imkanı sunan bir protokol
  • Hizmet güvenliği sağlamak
  • Mevcut blockchain ağlarıyla birlikte çalışabilmek için adaptör modülleri

MATIC Platformu Özellikleri Nedir?

Matic Platformu Özellikleri Nelerdir

MATIC platformu özellikleri;

  • Ethereum uyumluluğu: Sunduğu hizmet ile de MATIC bu ağı destekleyen bir özellik taşıyor.
  • Ölçeklenebilirlik: ETH ağında eksik olarak görülen bu özelliğin geliştirilmesi yapılmıştır.
  • Güvenlik: Doğrulayıcı havuz tarafından modüler hizmet olarak güvenlik sağlanmaktadır.
  • Egemenlik: Özel üretimli kaynaklar, geliştirilebilir teknoloji yığını ve bağımsız bir yönetişime sahip bir ağ sunuyor.
  • Birlikte Çalışabilirlik: Tercihe göre ileti geçişi sağlanarak diğer ağlar arasında köprü kurulabilir.
  • Kullanıcı Deneyimi: Sunduğu hız ve sıfır gaz ücreti ile kullanıcılara sorunsuz bir deneyim vadediyor.
  • Geliştirici Deneyimi: ETH ağına oldukça yakın bir özelliktir. Bu platform içerisinde geliştirilecek ürünler için herhangi bir token yatırımı, ücret veya izin istenmez.
  • Modülerlik: Yüksek özelleştirilebilirlik sunarken genişletilebilirlik, yükseltilebilirlik özellikleri de deneyimi kaliteli kılan bir özelliktir.

Polygon Ağı İle Geliştirilen Projeler Nelerdir?

Polygon geliştirilmeye başladığı günden itibaren geliştirici ve tasarımcılar için uygun bir platformu hedefliyor. Dolayısıyla tasarımcı ve geliştiricilerin ihtiyaç duyduğu her şeyi bu platformda sunmayı kendisine görev edinmiştir.

Peki Polygon geliştiricisi üzerinde hazırlanan projeler hangileri?

  • Polimarket
  • Aavegotchi
  • Merkeziyetsiz Oyunlar
  • SporX
  • Kolay
  • Neon Bölgesi

MATIC Kurucuları Kimdir?

2017 yılında Matic Network ismiyle piyasaya sürülen Polygon ETH blockchain özelliklerini geliştiren ve eksiklerini gideren bir projedir. 2019 yılına ise Matic Network adı Polygon biçiminde güncelleniyor ve Ethereum ağından ayrılıyor. Ancak bu sürece dek ETH ağına büyük destekler vermiştir. Polygon ekibi ETH ağı için Plasma MVP’yi Wallet Connect Protocol’ü ve Dagger olay bildirim motorunun geliştiriciliğini üstlenmiştir.

Jaynti Kanani, Sandeep Nailwal ve Anurag Arjun tarafından ortak geliştirilen Matic Network şu anda herkesin yakından tanıdığı Polygon projesidir. İki blockchain zinciri geliştiricisi ve iş danışmanı olan kurucuları deneyimlerini bu projeye yansıtmıştır. Blockchain geliştiricilerinden birisi olan Jaynti şu an Polygon platformunda CEO olarak görev alıyor. Bu proje öncesinde ise Housing.com’da veri bilimcisi olarak görev almıştır.

Sandeep Nailwal kurucu ortak ve operasyon sorumlusu olmasının yanında blockchain programcısı ve girişimcisidir. Bu proje başlamadan önce ise Scopeweaver’da CEO olarak ve Welspun Group’ta baş teknik sorumlusu olarak görev alıyordu.

Anurag Arjub ise programlama dışındaki tek kurucu ortaktır. Polygon projesi öncesinde ise IRIS Business, SNL Financial, Dexter Consultancy ve Cognizant Technologies bünyesinde yer almıştır.

Polygon’u Ayrıcalıklı Kılan Nedir?

2019 yılında güncellenen MATIC Coin sunduğu özellikler ve avantajları ile oldukça ilgi görüyor. Ama bu projeyi bu denli özel ve eşsiz kılan nedir?

Kendisini çift ölçeklendirmeye sahip bir alternatif olarak sunan proje ETH’deki eksik yanları tamamlarken. Diğer niteliklerini de geliştiriyor. Böylece de daha güçlü, güvenli ve hızlı işlem gücüne sahip olan bir platform sunuyor. Ölçeklenebilirlik özelliği kullanıcı sayısı fark etmeksizin işlemlerin hızlı ve sorunsuz gerçekleştirilmesini sağlıyor.

Polygon ETH Blockchain üzerinden geçen Proof of Stake noktalarında geliştirilmiş plazma çerçevesinin özel bir modunu kullanıyor. Dolayısıyla da her bir yan blockchain için 65.536 işlem gücüne ulaşıyor.

Ayrıca bu proje ticari anlamda da kullanıcılarını yarı yolda bırakmıyor. Merkezi olmayan bu proje diğer finans protokollerini destekleyen bir yapıdadır. Geliştirilen bu proje yalnızca Ethereum ağını destekliyor. Ancak ilerleyen süreç içerisinde yan blockchain ağları ile de iş birliği yapmak hedefleri arasında yer alıyor.

MATIC Kripto Para Nasıl Satın Alınır?

Pek çok yönden gelişime açık ve kullanıcılarına avantajlar sağlayan MATIC projesi 2019 yılında isim değişikliğine gitti. Polygon isimli proje her geçen gün kripto ağları üzerindeki gelişimlerinin üzerine bir yenisini ekliyor. Böylece ETH Ağı’nda işlemleri destekliyor ve diğer ağlar üzerinde de etkili olmayı kendisine misyon ediniyor. Peki MATIC Coin hangi borsadan satın alınır?

Polygon (MATIC) Yorum ve Geleceği

Matıc Yorum Ve Geleceği

Polygon (MATIC) piyasaya tanıtıldığı tarihten itibaren ilgiyle karşılanan bir projedir. Sunduğu avantajlar ve sahip olduğu özellikler sayesinde de değeri her geçen gün katlanmıştır. Peki 2022 yılında da bu değerini koruyacak mı?

En geniş işlem hacmine sahip olan borsalarda yer alması Polygon için oldukça iyi bir izlenim oluşturuyor. Dolayısıyla kullanıcılar için de güvenilir projeler arasında yer almayı başaran proje, değerini katlayarak grafiğini yükseltmeye devam ediyor.

Bu projenin grafiği incelendiğinde ise piyasaya giriş yaptığında bir süre düz grafik çizdiğini görüyoruz. Ardından yükseliş yakalayan bu proje aralıklı olarak düz bir seviyede ilerliyor.  Şuana kadar ki en yüksek değerini 2021 yılının Mayıs ayında 2.62 $ üzerinden yakalamıştır. Şu an ise 2.05 $ üzerinden işlem gören Polygon 15.sırada yer alıyor.

 

 

Bu gönderi ne kadar faydalı oldu?

Değerlendirmek için bir yıldıza tıklayın!

Ortalama puanı 5 / 5. Oy sayısı: 1

Şimdiye kadar oy yok! Bu gönderiyi ilk değerlendiren siz olun.

Bu gönderiyi faydalı bulduğunuz için...

Bizi sosyal medyada takip edin!

----

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu